Festvåning

Välkommen på fest hos oss! Vi har flera alternativ i vår festvåning med plats för upp till 350 personer i privat sittning. När du samtidigt beställer mat och dryck från oss så bjuder vi på lokalhyran och serveringspersonal. Det finns två olika scener för underhållning och vi har fullständiga rättigheter.

Det finns även möjlighet att hyra vår restaurang vid universitetet.

Nedan ser ni menyförslag och vi tar gladligen emot andra önskemål.

Vi visar stolt upp vår festvåning så boka gärna en visning!

Förrätter

Tunnhyvlade & citronmarinerade betor med peccorinofärskost samt örtrostade valnötter toppas med parmaskinka 90:-

Vänerlöjrom med dill och västerbottenpaj samt syrad rödlök 160:-

Skaldjurscheesecake med räkor & kräftor toppas med löjrom samt liten plocksallad 90:-

Bresaola med tomat & sparrissallad samt timjansfoccacia 100:-

Hummersoppa med örtmarinerade skaldjur 120:-

Laxtartar med senapscrème samt sallad med vattenkrasse 100:-

Varmrätter

Gårdskyckling serveras med citron& timjanstekt kulpotatis samt glacerade primörer med ungsbakade körsbärstomater 190:-

Helstekt biffrad med madeira & tryffelsky samt knaperstekt fläsksida glacerade smålökar 200:-

Torskrygg med hummersås, potatis & västerbottenpuré, späda morötter 225:-

Kalvytterfilé med smörstekt ostronskivling, rostad vitlökssky samt ugnsbakad potatis 200:-

Lättrimmad kummelrygg med musslor, räkor, bryntsmör, sparris, spenatfondant 200:-

Dessert

Smultronparfaite med dulce de leche
samt rårörda bär 65:-

Citrontarte med vaniljgrädde och färska bär 70:-

Kryddkokt päron med kardeummacrème
& rostad mandel 65:-

Chokladbrownie med limemarinerade jordgubbar samt bärcoulis 65:-

Chokladmousse serveras med hallonsorbet samt marinerade bär 80:-

Claessons klassiker

Varmrökt regnbågslax från Lillängen med pepparrotscrème.

Tjälknöl på viltmarinerad nötfransyska med lingoncrème.

Ost & fruktfat, potatisgratäng eller potatissallad. Sallad, smör, bröd och kex.

235:-

Buffé

Ugnsbakad lax med basilika, oliver & rostad paprika
Grillat kycklingbröst rubbad med mango & habanero
Paj med chevré & rödbetor samt honungsrostade nötter
Potatissallad med krämig dressing på soltorkade tomater, parmesanost & rostade solrosfrön
Mixsallad på säsongens primörer med fetaost, melon & färska örter Sötpotatisaioli
Ostfat med St Agur & Morbier
Brödkorg

235:-

Mexikansk Buffé

Limemarinerad räkor
Carne Asada (taco med strimlat marinerat kött)
Pico de callo (tomatsalsa med lime & chili)
Bönsallad
Heta drumsticks
Guacamole med nachochips
Creme fraiche
Lök
Majskolv
Tortillas
Mixsallad
Dessert
Frozen mojito cheesecake

250:-

Italiensk Buffé

Italienska charkuterier med soltorkade tomater, färsk sparris och parmesan, pestomaarinerad pastasallad. Två sorters italienska ostar med marinerade oliver, parmesanpaj, foccacia med färsk rosmarin, ruccola & tomatsallad.

290:-

Bokningsvillkor

Vid bokningar över 50 personer tillämpas SHR:s regler för bokning/avbokning:

Kostnadsfri avbokning fram till 4 veckor innan ankomst.

Avbokning som sker senare än 4 veckor innan ankomst debiteras med 25%,
3 veckor innan ankomst 50%, 2 veckor innan ankomst 75% och 1 vecka innan ankomst 100% av beställningens värde. Vid avbokning av del av bokat arrangemang skall ersättning avse den beställda delen. Eventuella avbokningar bör ske skriftligen. Allmänna villkor för konferenser, se www.shr.se